Nyílt forrású

A HupWiki-ből...

A nyílt forrású program (Open Source Software, nem összekeverendő az OSS hangrendszerrel) olyan, egy a számítógép által futtatható program, amelynek a forráskódja szabadon elérhető, letölthető, sok esetben szabadon módosítható, terjeszthető akár forráskód vagy bináris formában. Ezeket a programokat legtöbbször valamilyen licenszel terjesztik. A legismertebb nyílt forrású licencek:

Az OSI vezet egy nyilvántartást azokról a licencekről, amelyek megfelelnek a kritériumoknak. A nyílt forrású rendszereket gyakran együtt emlegetik a szabad szoftverekkel.

Kapcsolódó szócikkek

Nyílt forrás "a nagyoknál"

Ennek a szekciónak az elindítását igazság szerint a rosszindulat vezérelte ;-) Az évek során meguntam, hogy az OSS/FS egyesek szerint "vásott kölykök játékszere", "alulképzett hobbisták magamutogatása", "nagyobb vállalatok figyelemre se méltatnák", "tönkreteszi a gazdaságot", "nem hordoz értéket", "össze van lopva" és hasonló észérvek. Szóval itten most kitolunk az itészekkel és felsorolunk pár multit ill. jelentős szervet, aki éretten gondolkodik a témában.

Személyes eszközök