FSN

A HupWiki-ből...

Az Alapítvány Internetes megjelenésében az FSN mozaikszót használja, amely a Szabad Szoftver Hálózat angol megfelelőjéből adódik (Free Software Network). Mint az a megnevezésből is látszik, célunk többek között a szabad szoftverek terjesztése, az ezekkel foglalkozó emberek, szervezetek segítése infrastrukturális háttér és egyéb szolgáltatások biztosításával.
A projekt egyik legismertebb szolgáltatása az ftp.fsn.hu nevű fájlszerver, amely Magyarország egyik legnagyobb forgalmú szabad szoftverekkel foglalkozó, független szolgáltatása. Az eddigi legnagyobb napi forgalom 875 GB volt. A gép szolgáltatásait bárki igénybeveheti a nap 24 órájában, amelynek fennakadásmentes működését igyekszünk tudásunkhoz és lehetőségeinkhez mérten a legjobb minőségben biztosítani.

Az ftp.fsn.hu mellett igen népszerű szolgáltatás az FSN portálja, a Magyar UNIX Portál (Hungarian UNIX Portal - HUP), amely elsősorban a UNIX, UNIX-szerű operációs rendszerekkel foglalkozó szakembereket célozza meg, de emellett igyekszik a közérthetőség és a hasznosság határain belül maradni, ezáltal azokhoz is szól, akik csak most ismerkednek ezzel a világgal, esetleg csak érdeklődés szintjén foglalkoznak a témával.

Külső hivatkozások