BSD/OS

A HupWiki-ből...

Kereskedelmi BSD rendszer, céges támogatással. A fejlesztője, forgalmazója a Wind River (korábban a BSDi). A FreeBSD több dolgot is köszönhet neki. Például a doscmd dos emulátort. A folyamatban lévő, a FreeBSD 5.x ágában bemutatkozott SMPng projekt is a BSD/OS-ből átvett kódon alapszik.

Az egyik legstabilabb operációs rendszernek tartják, a leghosszabb uptime-mal rendelkező gépek jelentős része is ezt futtatja a Netcraft szerint.

A Wind River 2003. szeptemberében bejelentette, hogy nem folytatja tovább a BSD/OS Internet Server Edition (ISE) operációs rendszer támogatását. A támogatás megszűnésének időpontja 2003. december 13. volt. Többen reménykedtek, hogy a Wind River USA nem követi a japán kirendeltséget, de sajnos csalódniuk kellett. Egy a felhasználóknak küldött emailben a Wind River USA értesítette a felhasználókat, hogy megkezdik az összes BSD/OS alapú termékük "visszavonását".

Közben a Wind River csatlakozott az OSDL-hez (Open Source Development Labs) és egyre jobban úgy tűnik, hogy a BSD vonal helyett a Linux irányába próbálnak mozdulni.

A BSD hagyományokhoz híven a forráskód is megvehető.

Külső hivatkozások

Személyes eszközök