Red Hat Linux

A HupWiki-ből...

(RedHat Linux szócikkből átirányítva)

A Red Hat Linux az egyik legnagyobb sikerű Linux disztribúció.

Az első kiadás 1994-ben látott napvilágot. A Red Hat a 9-es kiadással a hírek alapján befejezte a Red Hat Linux termékvonalat, a továbbiakban a vállalati termékeket támogatja csak. A felhasználókat a Fedora használatára buzdítja, mely letölthető az internetről. A Red Hat további termékei csak térítés ellenében használhatóak (a forráskód természetesen letölthető az FTP szerverről és a white box project, valamint a CentOS project ebből már készített is binárist), cserébe támogatást és hosszabb életciklust ad (12-18 hónap az újabb változatok között, 5 éves életciklus).

Az utolsó változat a Red Hat Linux 9 volt. A cég 2004. május 1-el befejezte a termék támogatását, ettől kezdve frissítés ill. hibajavítás már nem készül hozzá.

A RedHat cég nevéhez rengeteg elévülhetetlen érdem fűződik, ilyen például az RPM csomagkezelő rendszer. A Fedora fejlesztést már teljesen átadta a Fedora alapítvány számára, így ezentúl ennek fejlesztését a közösségre bízza. A project természetesen továbbra is élvezi a RedHat támogatását, hiszen az újonnan létrejövő megoldások illetve fejlesztések jelentős része innen kerül át a RedHat saját termékeibe.

Külső hivatkozások

Személyes eszközök