Gambit

A HupWiki-ből...

Áttekintés

A Gambit egy sok érdekes funkcióval rendelkező scheme interpreter és compiler. Jelenleg legfrissebb verziója a 2005 januárjában megjelent 4.0b12.

A Gambit nagy múltra visszatekintő Scheme implementáció. Sok év szünet után 2004 elején rebesgetni kezdték az irc csatornákon, hogy fejlesztője, Marc Feeley új verzión töri a fejét. A beígért újdonságok által felizgatott scheme közösség nagy örömére 2004 év második felében kijött az első publikus béta, a 4.0b9. Az újév beköszöntével Feeley is előrukkolt egy új verzióval, a 4.0b12-vel. Mit is tud a Gambit?

Megjegyzések

  • Ha scheme-t használsz, és nagyszám-aritmetikát akarsz, akkor Gambit. Ám ha magasszintű interfészt akarsz nagyszám-aritmetikához (értsd: a programozónak nem kell különbséget tennie kis-és nagy számok között), akkor, azt hiszem, a Common Lisp implementációké a pálma (az interpretált (!) Clisp kábé kétszer olyan gyorsan számol, mint a kompilált Gambit).
  • Nem találtam reguláris kifejezés támogatást.
  • Apache 2 licensz. Bizonyára lesznek, akik ezt nem szeretik.
  • Gyorsan fordít. A generált C fájlokhoz ajánlott fordítási opciók Linux alatt: -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -Wall -Wno-unused -Wno-uninitialized -O3 -lm -ldl -lutil -lgambc

Külső hivatkozások

Személyes eszközök