Debian

A HupWiki-ből...

(Változatok közti eltérés)
1. sor: 1. sor:
-
A Debian [[szabad szoftver|szabad]] számítógépes [[operációs rendszer]]. Az operációs rendszer alapvető programok összessége, amelyek a számítógép működéséhez szükségesek. A Debian a [[Linux]] [[kernel]]t használja (a kernel az operációs rendszer magja), de a legtöbb alapvető program a [[GNU]] projektből származik; innen ered a [[GNU/Linux]] elnevezés.
+
A Debian [[szabad szoftver|szabad]] számítógépes [[operációs rendszer]]. Az operációs rendszer alapvető programok összessége, amelyek a számítógép működéséhez szükségesek. A Debian a [[Linux]] [[kernel]]t használja (a kernel az operációs rendszer magja), de a legtöbb alapvető program a [[GNU]] projektből származik; innen ered a [[Linux|GNU/Linux]] elnevezés.
=== Kapcsolódó címszavak ===
=== Kapcsolódó címszavak ===
* [[Debian történet]]
* [[Debian történet]]
* [[Debian GNU/Linux]] (részletes ismertető)
* [[Debian GNU/Linux]] (részletes ismertető)
 +
* [[Debian kiadások]]
=== Támogatás ===
=== Támogatás ===

A lap 2004. február 9., 15:31-kori változata

A Debian szabad számítógépes operációs rendszer. Az operációs rendszer alapvető programok összessége, amelyek a számítógép működéséhez szükségesek. A Debian a Linux kernelt használja (a kernel az operációs rendszer magja), de a legtöbb alapvető program a GNU projektből származik; innen ered a GNU/Linux elnevezés.

Kapcsolódó címszavak

Támogatás

Külső hivatkozások

Személyes eszközök