Vita:UHU Linux

A HupWiki-ből...

Akkor mire? 1) az UHU nem keszitett telepitott: nem is lenne kepes tobb ezer PC-n futo telepitot tesztelni. 2) A SuSE-bol nem erdemes kilopni a Yastot 3) A debianban ilyen nem letezik ;) Majd 5 ev mulva lesz valami, ami minden ti es samsung procira is portolhato es felismeri a VAX-ra kapcsolt tty-ket is. 4) Maradt a mdk meg a redhat. Csak rajuk kell nezni meg az uhura. 5) Ha eddig nem olvastad el, akkor most jon a lényeg:

"Egy értelmes rendszer: UHU-Linux

írta: Karsai Róbert

A csomagkezelõnk a dpkg, így ebben egyértelmûen a Debianra hasonlítunk, az init szkriptek sajátok, a runlevel beállítás megint a Debianban megtalálható file-rc csomagon alapul. A hardverfelismerésben a Mandrake megoldásai tetszettek."

==

Nem igazan ertem az elso bekezdesed. Az UHU-nak sajat fejlesztesu telepitoje van, en kezdtem el, illetve reszben en irtam. Az UHU 1.0 telepitoje a perl-gtk-t hasznalta, az UHU 1.1 telepitoje a perl-gtk2-t.

Abban igazad van, hogy a legutobbi "debian-ra hasonlit" kifejezes mar helytallo, de az elozovel ("reszben a debianon alapul") semmikepp nem ertek egyet. Viszont tovabbra is sajnos felrevezetonek tartom, mert egy ilyet olvasva az olvaso azt konyveli el magaban hogy az uhu a debianon alapszik, ez pedig nem igaz es nem szeretnem ha ezt jegyeznek meg.

A file-rc-t az 1.0 utan kidobtuk mert nagyon bugos volt, az uhu 1.1-ben mar nincs nyoma, igy ez sem "kot" a debianhoz.

A hardverfelismeres teren valoban a mandrake volt a legattekinthetobb, de gyakorlatilag mar eleg keves a korrelacio a ket rendszer kozott.

A fentiek fenyeben en nem erzem letjogosultsagat az altalam torolt (fel)mondatoknak, ezert szedtem ki.

-- pozsy / UHU-Linux

Valamelyik rc neve "Jóságpor" volt, ha esetleg valaki tudja, hogy melyiknek, egeszitse ki vele a tablazatot. Amugy tudja valaki, hogy ezek a nevek honnan szuletnek?

Személyes eszközök