Vita:Subversion howto

A HupWiki-ből...

Jó kis összesítés, igazán hasznos. Érdemes lenne továbbfejleszteni és bővíteni.  :)

Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy helyes szerepelnek a leírásban az svnlayout és svnrepos könyvtárak. Pl. az svnrepos nem tartalmaz project_neve/trunk könyvtárat (Te sem oda hozod létre a leírás elején, hanem az svnlayout -ba), mégis a leírás végén (pl. tag létrehozása, merging) mégis oda írod a példában. Hasonlóképpen igaz ez a többi alkönyvtárra is. -- Nevergone 2007. augusztus 15., 21:35 (CEST)

Én néztem el a dolgokat a szócikknél, ezért vissza is vontam az általam eszközölt változtatásokat. -- Nevergone 2007. augusztus 15., 22:17 (CEST)
Hozzáadtam egy kis kiegészítő "ábrát", ami talán segít majd megérteni a könyvtárstruktúrát. Ha hibát találsz, ne habozz :) Ajnasz 2007. augusztus 16., 00:42 (CEST)

Ha lehetséges, ki kellene próbálni, hogy a webdav segítségével megvalósított felhasználókezelés mennyire fér össze az svn saját felhasználókezelésével. -- Nevergone 2007. augusztus 19., 22:19 (CEST)

Az általad írt módon üzembe helyeztem a webdav -on keresztüli hozzáférést a tárolóhoz. Böngészőből el is tudom érni a repository -t, azonban az svn checkout http://localhost/svn/teszt/ a következő hibaüzenetet adja:

svn: PROPFIND request failed on '/svn/teszt'
svn: PROPFIND of '/svn/teszt': 301 Moved Permanently (http://localhost)

Te találkoztál már ezzel a hibával? Sajnos a Google nem adott semmi használhatót. A rendszer Ubuntu 7.04 -- Nevergone 2007. augusztus 20., 15:50 (CEST)

Egy fontos dolgot kihagytam: Fontos, Apache DocumentRootjában nem létezhet olyan könyvtár, aminek a neve megegyezik a Location értékével, ebben az esetben nem lehet létezhet svn könyvtár! Tehát valószínűleg az apache documentrootban van egy svn könyvtárad. Legalábbis, ha magamnál átnevezem erre az repositoryk könyvtárát, akkor ugyanezt a hibát kapom! Ezt beírtam a howtoba is. Ajnasz 2007. augusztus 20., 16:04 (CEST)
Köszönöm a kiegészítést, valóban ez volt a baj. Mivel a tárolókkal kisérletezve nem akartam tönkretenni a már meglévő repository -kat, úgy gondoltam, hogy átmenetileg egy mentést beteszek a /var/www alá (nekem a /var/svn alatt van a tároló), ott nem zavar addig. Hát igenis zavart.  :) -- Nevergone 2007. augusztus 20., 16:23 (CEST)
Személyes eszközök