UnitedLinux

A HupWiki-ből...

Tartalomjegyzék

Az indulás

2002. május 30-án a The SCO Group, a Conectiva S.A, a SuSE Linux AG és a Turbolinux, Inc. mint a világ vezető Linux nagyvállalatai bejelentették a UnitedLinux megalapítását.
A remények szerint ez az új kezdeményezés lesz az, amely egységes mederbe tereli a Linux fejlesztéseket és a minőségbiztosítást egy globális, egységes, vállalati alkalmazásra készülő Linux disztribúció formájában.

A célok

A UnitedLinux a vállalati felhasználókat célozza egy üzletvitelt a középpontba állító Linux disztribúcióval, mely tanúsítványokkal rendelkezik majd hardver és szoftver platformokra egyaránt, jelentősen felgyorsítva így a Linux befogadását a vállalati környezetbe. A megegyezés értelmében, a négy Linux vállalat együttműködik egy közös alapként használható Linux operációs környezet kifejlesztésében, melyet UnitedLinuxnak hívnak. A négy partner mindegyike értéknövelt termékeket és szolgáltatásokat kínál majd a UnitedLinuxra építve, melyeket a partnerek mindegyike külön értékesít majd, megtartva a saját márkanevét. Szinte minden, az információtechnológiában ismert gyártó kifejezte támogatását a UnitedLinux iránt. Ezek közé tartozik az AMD, a Borland Software Corporation, a Computer Associates, a Fujitsu Siemens, a Fujitsu, a Hewlett-Packard, az IBM, az Intel, a NEC, a Progress Software és az SAP. A független hardver- és szoftvergyártók jelentős erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy minden egyes Linux disztribúcióra tanúsítvánnyal lássák el termékeiket, mely feltétele annak, hogy a felhasználók számára biztosítsák a termék kompatibilitását. A UnitedLinux jelentősen csökkenti majd azon disztribúciók számát, melyekre igény merül fel a szoftverek illetve a hardverek tanúsítvánnyal való ellátása terén, megteremtve így egy ténylegesen szabvány-alapú Linux operációs környezetet.

Események

Külső hivatkozások

Személyes eszközök