Michael Robertson

A HupWiki-ből...

http://www.hup.hu/old/images/wiki/lindows_michael2.jpg

Michael Robertson korábban az MP3.com alapítója, vezérigazgatója volt, jelenleg a Lindows.com Inc., cég első embere. Az MP3.com Robertson vezetése alatt támogatta a ReiserFS fejlesztéseit. Jelenleg az általa vezetett Lindows.com azonos néven Debian alapú Linux disztribúciókat készít, amelyek elsősorban az otthoni felhasználókat célozza meg. Robertson szintén vezetője a SIPphone.com névre hallgató cégnek is, amely internetes telefóniával foglalkozik.

Robertson San Diegoban járt iskolába, és jelenleg is ott lakik. Tanulmányait az UCSD-n (University of California, San Diego) végezte, ahol 1990-ben végzett.

Robertson ismert arról, hogy bőkezűen támogatja a szabad szoftveres törekvéseket. Ő állt annak a kezdeményezésnek a hátterében is, amely arra irányult, hogy Linuxot lehessen futtatni a Microsoft Xbox névre hallgató játékkonzolján. Robertson mint névtelen adományozó 200.000 amerikai dollárt ajánlott annak a hackernek, aki sikeresen végrehajt néhány feladatot az Xbox Linux projekt számára (Linux portolása Xbox-ra, az Xbox BIOS cseréje, kernel és Xfree driverek elkészítése, kernel logika: FATX és egyebek megvalósítása, XBE bootloader elkészítése). Később Robertson felfedte kilétét, mint adományozó.

Külső hivatkozások

Személyes eszközök