Lindows.com

A HupWiki-ből...

A Lindows.com egy Linux disztribúció, mely fejlesztésének célja egy egyszerűen kezelhető rendszer létrehozása. A rendszer a Debian Linuxon alapszik, specialitása az úgynevezett Click'N'Run warehouse, ahonnan egy kattintással lehet a programokat installálni megfelelő összeg befizetése esetén. A Click'N'Run kiváltható egy egyszerű APT-GET megoldással is, így a rendszer teljes értékűen használható ingyen is. A projektnek korábban célja volt a Microsoft Windows binárisok támogatása is, ma már ez nem cél. A Lindows.com jelentős összegeket áldoz szabad szoftveres projektek támogatására, mint például a KDE vagy a Wine.

A Lindows.com névre hallgató Linux disztribúciót a Lindows.com cég készíti. A Lindwos.com első embere Michael Robertson.

A Microsoft több államban is pert indított a Lindows.com cég és terméke ellen. a per tárgya a Lindows* név, amely a Microsoft szerint nagyon hasonlít az általa levédett Windows névre. Érdekesség, hogy néhány európai országban (Hollandia, Svédország) a Microsoft meg is nyerte a névhasználati pert. Ezekben az országokban a Lindows.com megváltoztatta nevét Lin---s.com-ra (ejtsd: Lindash.com).

Külső hivatkozások

Személyes eszközök