Elephants Dream

A HupWiki-ből...

Az Elephants Dream (korábbi nevén Machina) egy számítógép által generált film, amelynek érdekessége, hogy kizárólag nyílt forrású eszközökkel készítették. A film készítése 2005-ben kezdődött. Fejlesztése annak az Orange csapatnak neve alatt történt, amelynek tagjai közt számos művész és animátor található a világ több részéről. A filmet hat művész készítette el hét hónap alatt Amsterdamban.

A filmet 2005-ben jelentette be Ton Roosendaal, Blender Foundation elnöke. Nem sokkal a bejelentés után az alapítvány elkezdte felvenni az előrendeléseket a film végső DVD-s verziójára.

A film elkészítésének legfőbb célja, hogy bemutassa a nyílt forrású szoftverek képességeit és megvizsgálja, hogy azok képesek-e professzionális filmek előállítására. A film elkészítése alatt számos új - például haj és szőr leképezési - funkcióval bővült a Blender.

A film az elkészülte után a Creative Commons Attribution licenc alatt érhető majd el. A végső DVD a kész film mellett tartalmazni fogja az elkészítés folyamatainak file-jai is, amelyek később szabadon felhasználhatók.

A filmből készült DVD 35 dollárért rendelhető meg. A DVD megrendelésével lehet támogatni a készítők törekvéseit.

Külső hivatkozások

Személyes eszközök