BugOS

A HupWiki-ből...

A BugOS egy új operációs rendszer. Különböző részekből áll: kernel, eszközmeghajtó-programok, filerendszer, és internet modul.

A vezérelve az, hogy minden processz egy külön számítógépen fut, aminek van egy saját konzolja. A másik fő szempont a biztonság, és a modularitás. Amikor egy processz egy filet akar olvasni, akkor megkéri a kernelt. A kernel továbbítja a kérést a filerendszer kezelőnek, ami a partíció kezelőn keresztül olvas és ír, ami pedig az ide hdd meghajtót használja a lemez fizikai elérésére.

Egy másik példa, amikor SSH shell-t használunk. A csomagokat a hálózati kártya meghajtója fogadja illetve küldi. Ehhez csatlakozik az eth4/eth6 processz, ami kezeli az alsó szinteket. Ehhez csatlakozik az ip4/ip6 processz, ami útbaigazítja a csomagokat, majd a tcp processz rakja össze őket folyammá, majd az sshd kezeli le őket végleg. az sshd a bignum és a crypto processzekkel is kommunikál. az ssh-shell kapcsolódik az sshd-hez, ami a termout-vt420-at használja az adatok szűrésére, illetve kapcslatban van a futattott processzel. A fentebb említettek természetesen mind külön processzek.

Külső hivatkozások

Személyes eszközök