AfterStep

A HupWiki-ből...

AfterStep

Az AfterStep, Ablak Kezelő a NeXTSTEP-hez hasonló megjelenésű eszköz, de változatos megjelenítést képes kialakítani a felhasználók igényeinek megfelelően. Néhány hozzáértő felhasználó azt állítja, hogy a NeXTSTEP nem csak egy kellemes megjelenésű felhasználói eszköz, de nagyon sok funkcióval, és egyéb testreszabási lehetőségeggel rendelkezik. Az AfterStep célja magába foglalni a NeXTSTEP felület lehetőségeit, és további alkalmazások készítése. Az AfterStep fejlesztői nagyon keményen dolgoztak azért, hogy egy nagyon stabil és kis rendszer igénnyel rendelkező rendszert készítsenek. Az AfterStep kevés alkalmazást futtat, így kis memória felhasználással dolgozik. Újabban megint szárnyrakapott a fejlesztése, készül a 2.0 -ás verzió melynek fő újdonságai pl. a TrueType fontok, fontsimítás (Text antialiasing), és az UTF-8 kódkészlet támogatása.

Honlapja: http://www.afterstep.org/


AfterStep saját elemei

  1. NEXTSTEP-hez hasonló fejléc, fejléc gombok, keretek és sarkok.
  2. Az AfterStep Wharf, ami a GoodStuff verziótól létezik. A copyright komplikációk elkerülése miatt nem hívják 'dock'-nak.
  3. NEXTSTEP stílusú menük. Nincsenek menük, habár ezek indítják az alkalmazásokat, csak egy jól használható legördülő menü a root ablakban.
  4. NEXTSTEP megjelenésű ikonok. Az alap ikonok azonosak a NEXTSTEP felületén használtakkal, de másikak is konfigurálhatók.
  5. Pager, képernyő megjelenítéssel.
  6. Jól alkalmazható fájlok, amelyek a felület barátságossá tételére szolgálnak.
  7. Start menü a hierarhikus könyvtárakkal.
  8. Ablaklista, task-lista ami lehet vízszintes és horizontális is.
  9. Sok modul és alkalmazás ami még nagyszerűbbé teheti az X window állomásodat.
Személyes eszközök